Minnesgåvor

Ofta så refererar anhöriga till olika välgörande ändamål, exempelvis i dödsannonsen. Det kan röra sig om Rädda Barnen, Cancerfonden, Hjärt- Lungfonden med flera. Genom att skänka pengar till något av de önskade ändamålet så hedrar du den bortgångne och de anhöriga.

Om de anhöriga inte har uttryckt önskemål om minnesgåvor så anses det vara mindre lämpligt att lämna sådana till fonder som ligger en själv nära.

För att ge en minnesgåva söker du upp personen och klickar på annonsen via länken nedan. Därefter går du till ”ge en minnesgåva”. Det går bra att betala med kort eller Swish.

Ge en minnesgåva >>

Varför en minnesgåva

Genom att skänka pengar till en minnesfond bidrar man till något välgörande ändamål. Det kan vara hjälp till människor som har det svårt i Sverige eller någon annanstans i världen, eller bidrag till forskning om olika obotliga sjukdomar eller bidrag till att göra vår värld bättre att leva i. Det finns fonder för alla intresseinriktningar och många skänker regelbundet till något som ligger just dem varmt om hjärtat.

För att ge en minnesgåva söker du upp personen och klickar på annonsen via länken nedan. Därefter går du till ”ge en minnesgåva”. Det tillkommer en administrativ kostnad som du betalar med kort eller Swish direkt här på hemsidan.

Ge en minnesgåva >>

Hur gör man med minnesgåvor?

För att de anhöriga ska få kännedom om din gåva och för att minska de administrativa omkostnaderna, både för dig och för mottagaren, så hjälper vi dig med utskrift och förmedling av minnesbladet på Begravningsbyrån. Du som gåvogivare förmedlar själv gåvobeloppet till aktuell fond.

Vill ni vända er direkt till fonden så går det naturligtvis bra. Vi har en förteckning över de vanligaste mottagarna. Glöm inte att klart och tydligt fylla i information om er själva, de anhöriga och efter vem minnesgåvan är skänkt. Här nedan har ni ett exempel på hur ni fyller i postgiroblanketten.

Självklart går det lika bra att ange samma information i ”meddelande till betalningsmottagaren” om du betalar via epostgiro eller motsvarande. Tänk på att betalningen tar någon dag att komma fram och att det kan ta ytterligare några dagar innan den mottagande fonden meddelat de anhöriga.

Det går också bra att ge en gåva direkt på vår hemsida via våra dödsannonser >>