Hur gör jag nu?

Den som just har mist en nära vän eller anhörig behöver mycket hjälp och stöd från sin omgivning. Vi vet, för det är en del av vårt arbete. Vi finns till hands när du behöver stöd och hjälp med allt som måste ordnas. Så tveka inte att kontakta oss på begravningsbyrån vad du än vill ha hjälp med och vilka frågor du än har.

Kontakta anhöriga och vänner

Vid ett dödfall bör man, så snart man har kraft nog,ta kontakt med anhöriga och vänner och meddela vad som har hänt. Var inte rädd för att be om hjälp och stöd från någon som du kan prata med och dela sorgen med. De flesta uppskattar att få förtroendet att bidra på något sätt.

Vill du veta mer?

För dig som vill sätta dig in i de praktiska frågorna inför en begravning har vi tagit fram skriften ”Hur gör jag nu?”. Här finns svaren på många av de frågor som uppstår vid ett dödsfall. Du kan läsa den här skriften genom att ladda ner den som PDF ”Hur gör jag nu?”. Du är också välkommen in och hämta den hos oss på begravningsbyrån.

Frågor och svar

Det finns många frågor i samband med dödsfall och sorg, eller kanske kring ens egen planering inför livets slut. Här kan du klicka dig vidare till en länk hos SBF där vi samlat några av de vanligaste frågorna.